Christmas cookies

A few days ago I received a gift from Dr. Oetker full of products for decorating cakes. I thought it would be nice to ask few friends to come over for baking party. For several hours we baked and decorated gingerbreads, butter cookies and cranberry-pistachio delicacy.

 

Recipes:
We did gingerbread out of Dr. Oetker’s mix. You just have to add 100g butter and egg.

 

Pistachio cranberry cookies:
175 g butter
75 g powdered sugar
1 teaspoon of vanilla sugar
pinch of salt
1 tablespoon of milk
250 g flour
30 g chopped pistachios
40 g dried cranberries
All the ingredients mix together until it’s combined. Then form the roll with a diameter of about 4cm and put it in the freezer for about 20 minutes. After this time, cut dough into slices and bake for about 10 minutes at 200 ° C.

 

Butter Cookies:
250g plain flour
90g of sugar
1 egg yolk
200g butter
Optionally, a few drops of cream or vanilla flavor
First, beat together butter and sugar and then add the remaining ingredients. Mix until well blended and put it in the fridge for about 1 hour. After this time form the cookies and bake about 10 minutes at 200 ° C.

 

>>> A teraz po polsku… <<<

Kilka dni temu dostałam paczkę od Dr. Oetker pełną produktów do ozdabiania ciast. Pomyślałam, że to idealny pretekst by zaprosić koleżanki na wspólne wypieki. Przez kilka godzin piekłyśmy i zdobiłyśmy pierniczki, ciasteczka maślane i żurawinowo pistacjowy specjał.

 

Przepisy:
Pierniczki zrobiłyśmy z gotowego mixu Dr. Oetker’a do którego wystarczy dodać 100g masła i jajko.

 

Pistacjowo-żurawinowe ciasteczka:
175 g masła
75 g cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli
1 łyżka mleka
250 g mąki
30 g posiekanych pistacji
40 g suszonej żurawiny
Wszystkie składniki należy wymieszać ze sobą aż powstanie jednolita masa. Następnie uformować z niej wałek o średnicy ok. 4cm i wsadzić do zamrażalnika na ok. 20min. Po tym czasie masę trzeba pokroić na plasterki i piec ok. 10min w temperaturze 200°C.

 

Ciasteczka maślane:
250g mąki pszennej
90g cukru
1 żółtko
200g masła
Opcjonalnie kilka kropli śmietankowego lub waniliowego aromatu do ciasta
W pierwszej kolejności ucieramy żółtko z cukrem a następnie dodajemy pozostałe składniki i ugniatamy na jednolitą masę, którą chowamy do lodówki na ok. 1 godz. Po tym czasie formujemy ciasteczka i pieczemy ok. 10min w temperaturze 200°C.

 

 

You may also like:

Dietetyczne ciasto czekoladowe

> Ulubione drinki celebrytów

Wytrawbe menu w Lodach na Patyku