Wytrawne menu w Lodach na patyku

Każdy szanujący się hipster i miłośnik mrożonych słodkości słyszał o Lodach na Patyku. Zlokalizowana na warszawskim Powiślu knajpka przygotowała specjalne menu na chłodniejsze dni i zaprosiła kilku dziennikarzy i bloggerów na degustację.

 

Na parterze nadal dostępny jest bogaty wybór, robionych na miejscu lodów na patyku a pierwsze piętro zamieniło się w przyjemne bistro. Dostaniemy tam wytrawne tarty (szczególnie polecam z kurczakiem, rukolą, oliwkami i pomidorkami cherry) oraz sycące zupy-kremy w 3 oryginalnych smakach. Marchew z imbirem, dynia z kuminem i pieczoną papryką oraz pieczone buraki z pomarańczami. W menu znajduje się też bogaty wybór kanapek i sałatek oraz deserów podawanych na zimno i ciepło. Nie zabrakło popularnego ciasta marchewkowego i szarlotki w nieco zmienionej wersji. Na spragnionych czekają soki, lemoniady, aromatyczne herbaty i grzane wino. Tradycyjne czerwone i białe z imbirem, żurawiną i trzcinowym cukrem.

 

Nowe wytrawne menu to dobry pretekst by Lody na patyku odwiedzać cały rok, ja na pewno będę.

 

Lody na patyku

Ul. Lipowa 7a, Warszawa

 

 

Zobacz też:

> Dietetyczne ciasto czekoladowe

> Green Caffe Nero

Bubble Tea